Matematički model jezgre reaktora za program MELCOR : završni rad - Vuković, Franjo (F. Vuković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Program MELCOR primarno služi za analizu nesreća u nuklearnim elektranama. Na temelju izrađenog modela elektrane mogu se simulirati različiti normalni pogonski i izvanpogonski slučajevi kao što je potpuni gubitak napajanja -SBO (engl. Station Blackout). Ispravnost modela reaktorske posude i jezgre je od iznimne važnosti jer tamo za vrijeme nesreće dolazi do najkompleksnijih pojava – degradacija, taljenje i relokacija jezgre, oksidacija obloga goriva i proizvodnja vodika. Ovaj rad uspoređuje utjecaj različitih modela reaktorske posude i jezgre na rezultate termohidrauličkog odziva elektrane za vrijeme teške nesreće – SBO.