Testiranje i proširenje simulatora višeagentskih heterogenih robotskih sustava : diplomski rad - Zrnec, Anja (A. Zrnec, 2016)
Sažetak na hrvatskom: SubCULTron projekt razvija najveće jato robota na svijetu, do njih 150. Unutar jata su tri različite vrste agenata. Amussel agenti ili školjke, afish agenti ili ribe i apad agenti ili lopoči. Svaki od tih agenata će imati ključnu ulogu u istraživanju podmorja. Svrha ovakvoga projekta je razvititi tehnologiju sa kojom će biti moguće istraživati po- dvodni svijet i skljupljati razne uzorke, tj proučavati cijelokupni pomorski ekosustav, te na kraju skupiti što više bitnih informacija o podmorskom svijetu i pokušati smanjiti negativne utjecaje ljudi na njega.