Minimalna razapinjuća stabla u težinskim grafovima : završni rad - Vukmanić, Krunoslav (K. Vukmanić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad se bavi minimalnim razapinjajućim stablima u težinskim grafovima. Na početku rada su dane neke općenite definicije grafova kako bi se tematika približila stablima. Nakon toga slijedi definicija stabla, zajedno sa svojstvima i pripadajućim dokazima. Opisan je pojam razapinjajućeg stabla u grafu, te nakon toga i minimalno i maksimalno razapinjajuće stablo u težinskom grafu. U radu su opisana dva algoritma pronalaženja minimalnog razapinjajućeg stabla nekog grafa. Za oba algoritma je dan opis, dokazana ispravnost, pseudokod, analiza složenosti i primjer. Na kraju, napravio sam programsku implementaciju oba algoritma. U radu su priloženi bitni dijelovi programa za obavljanje algoritma, kao i izlazni rezultati.