Vizualizacija KML geoprostornih podataka uporabom alata GeoTools : završni rad - Vuzem, Mario (M. Vuzem, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Čovjek se kartama služi stoljećima, a s pojavom računala pojavljuje se mogućnost prikaza karata na računalu. S napretkom tehnologije količina geoprostornih podataka i načini prikupljanja tih podataka se stalno povećavaju. Nad tim geoprostornim podacima moguće je obavljati vrlo složene analize te vizualizirati dobivene rezultate. Za provođenje takvih analiza i baratanje s geoprostornim podacima služe nam Geo-informacijski sustavi (GIS). U ovom završnom radu korištena je Java GIS biblioteka GeoTools. Korištenjem navedene biblioteke prikazan je rad s geoprostornim podacima te je implementiran program za vizualizaciju geoprostornih podataka u KML formatu. Kroz završni rad opisani su izazovi u radu s geoprostornim podacima kao što su koordinatni referentni sustavi i zapis geoprostornih podataka te je opisan postupak kreiranja i obrade geoprostornih podataka.