Pronalaženje slobodnih parkirnih mjesta u rekonstruiranom oblaku točaka : diplomski rad - Vukadin, Domagoj (D. Vukadin, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Razmatra se autonomni sustav za pronalazak slobodnog parkirnog mjesta u rekonstruiranom oblaku točaka. Opisan je stereoskopski vid te su objašnjene metode rekonstrukcije oblaka točaka u monokularnom videu. Razvijeni sustav na ulaz prima rekonstruirani oblak točaka dobiven iz kamera na vozilu. Iz oblaka točaka najprije se utvrđuju najbliže prepreke oko vozila. Zatim se pristupa metodi određivanja orijentacije prepreka (u kojem se smjeru proteže parking). Sljedeći korak je utvrđivanje bližeg i daljnjeg ruba parkinga pomoću histograma udaljenosti svih najbližih prepreka. Zadnji korak je utvrđivanje slobodnog prostora za parking nakon što su poznate koordinate i udaljenosti rubova parkinga. Ispitni skup sastoji se od 9 scenarija od kojih je 4 napravljeno u kontroliranim uvjetima, a 5 u stvarnoj vožnji. Pokazuje se da sustav vrlo dobro funkcionira ako je rekonstrukcija oblaka točaka zadovoljavajuća, odnosno bez prevelikog šuma.