Klasifikacija tumora dojke pomoću dubokih konvolucijskih neuralnih mreža : završni rad - Vukadin, Davor (D. Vukadin, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu su opisane osnovne značajke dubokih konvolucijskih neuralnih mreže. Potom su opisane dvije popularne arhitekture konvolucijskih neuralnih mreža – AlexNet i GoogleNet te su predstavljene neke od njihovih značajki. Nakon toga je opisan postupak predprocesiranja slika u svrhu povećanja malog ulaznog skupa podataka. U radu je prikazana programska izvedba vlastite konvolucijske mreže DavorNet, kao i dvije prije spomenute mreže. Ove mreže su učene na bazi mamogramskih slika DDSM u svrhu klasificiranja tumora dojke. Na kraju su rezultati učenja i testiranja opisani, prikazani i uspoređeni među različitim arhitekturama.