Programska podrška za udaljeno upravljanje vinogradom : diplomski rad - Vujnović, Josip (J. Vujnović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Primarna tema ovog diplomskog rada je izrada aplikacije programske podrške za udaljeno upravljanje vinogradom. Da bi vinogradar mogao uspješno zaštititi svoj vinograd od mnogobrojnih bolesti i štetočina koje ga ugrožavaju treba poznavati osnove vinogradarstva, no da bi ubrzao proizvodnju i unaprijedio kvalitetu vinograda, predložena je aplikacija programske podrške za udaljeno upravljanje vinogradom kojom bi se omogućilo brže i kvalitetnije upravljanje vinograda. Aplikacija se sastoji od dva dijela: klijentske aplikacije koja je ostvarena kao mobilna aplikacija na Android platformi i web servisa pisanih u Javi. Mobilna aplikacija omogućuje vinogradaru pristup informacijama o stanju u vinogradu bilo gdje i bilo kada, dok web servisi služe za dohvat podataka i njihovu pohranu. Web servisi služe za dohvat i pohranu podataka, te omogućuju da više korisnika upravlja jednim vinogradom.