Ugradbeni sustav za akviziciju ksilemskog tlaka : diplomski rad - Zorić, Katarina (K. Zorić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Tlak u biljnom ksilemu može biti korišten kao indikacija reakcije biljke na vodni stres. Ugradbeni sustav za akviziciju ksilemskog tlaka koristi sigma delta modulator za adaptivno namještanje frekvencije otipkavanja ulaznog signala sa senzora tlaka. On, kada je to potrebno, budi mikrokontroler iz režima niske potrošnje kako bi se obavila osnovna obrada signala. Dodane su informacije o drugim parametrima o kojima ovisi tlak u ksilemu; temperatura, relativna vlažnost zraka te doba dana. Korišten je mikrokontroler s trajnom FRAM memorijom kako bi podaci bili zapamćeni i nakon isključivanja sustava. Prikazani su očekivani rezultati te je dan je pregled očekivane i stvarne potrošnje sustava.