Analogni RC filtar s digitalnim namještanjem : završni rad - Zorić, Katarina (K. Zorić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Filtri su vrlo bitna stavka u analognoj obradi signala. O njihovom performansu ovisi rad cijelog sklopa. U ovom radu objašnjen je koncept rada pojasno propusnog filtra u GIC topologiji, te je opisana njegova fizička implementacija. Sastoji se od dva operacijska pojačala i nekoliko RC elemenata. Filtar ima pojačanje 6 dB u cetralnoj frekvenciji te je vrlo robustan. Cijeli je skop upravljan mikrokontrolerom koji sabirnicom upravlja otporom dva digitalna potenciometra. Na taj se način upravlja centralnom frekvencijom i širinom frekvencijskog pojasa filtra.