Izrada modula za suradničko učenje korištenjem proširene stvarnosti : diplomski rad - Vujević, Petra (P. Vujević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog diplomskog rada bio je izrada digitalne lekcije koja koristi elemente proširene stvarnosti (ARLE) te podržava suradničko učenje. Lekcija je izrađena u sklopu znanstveno-istraživačkog projekta SCOLLAm koji istražuje povezanost napretka djece u učenju s uvođenjem tehnologije i novih načina učenja. Digitalna lekcija je izrađena u obliku Android aplikacije u programskom okruženju Android Studio te se može integrirati u postojeću SCOLLAm platformu. Suradničko učenje implementirano je korištenjem Socket.IO sučelja za ostvarenje komunikacije između klijenata u stvarnom vremenu. Za implementaciju proširene stvarnosti korištena je programska biblioteka Vuforia.