Sustav za detekciju pada starijih osoba zasnovan na nosivim bežičnim senzorima : diplomski rad - Vugrin, Jurica (J. Vugrin, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Padovi predstavljaju problem starijoj populaciji koja je izložena navedenim događajima, a za posljedice mogu imati tjelesne ozljede, ali i posljedice uzrokovane učinkom dugog ležanja kao što su pothlađivanje, upala pluća, dehidracija i smrt. Ovom problemu pristupa se korištenjem senzorskog čvora Shimmer3 koji, između ostalog, sadrži i inercijalnu mjernu jedinicu pomoću čijih je signala moguće odrediti je li došlo do pada ili nije. Podatci koji se koriste su podatci s akclerometra koji se preko Bluetooth protokola šalju na računalo gdje slijedi daljnja obrada podataka. Cilj ovog rada bio je odrediti optimalni prag za provedbu algoritma kojim bi se što bolje registrirali padovi koji su se zaista dogodili i što više smanjila pojava lažnih alarma.