Aplikacija za prepoznavanje električnih mreža : diplomski rad - Vukušić, Kristian Stjepan (K. Vukušić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razvijena je aplikacija za prepoznavanje jednostavnih električnih mreža korištenjem tehnika računalnog vida i dubokog učenja. Dijagram električne mreže aplikaciji se predaje u obliku slike, koja zatim u nekoliko koraka, postupcima prepoznavanja generira digitalni opis mreže u netlist formatu. Koraci uključuju preprocesiranje slike, raspoznavanje električnih komponenti, raspoznavanje linija te generiranje opisa. Aplikacija je razvijena korištenjem biblioteka OpenCV i TensorFlow. Prikazana je struktura i implementacijski detalji programskog rješenja. Na kraju su opisani dobiveni rezultati te su istaknuti nedostatci i mogućnosti proširenja.