Obrada toka senzorskih podataka korištenjem platforme Apache Flink : završni rad - Zorčić, Sara (S. Zorčić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Obrada podataka se razvijala paralelno sa razvojem društva. Razvojem novih hardverskih komponenti, računalna obrada podataka postaje svakodnevno korištena u svim ljudskim djelatnostima. Veliki podaci su sad već dobro poznat pojam u svijetu tehnologije i odlikuju se glavnim karakteristikama poput volumena, raznolikosti i brzine. Za obradu takvih podataka u stvarnom vremenu postoji nekoliko open source platforma Ovaj rad bavi se funkcionalnostima platforme Apache Flink s posebnim osvrtom na njegov DataStreamAPI za stream processing.