Primjena umjetnih neuronskih mreža za prepoznavanje odabranih riječi hrvatskog govora : diplomski rad - Zlatić, Andrea (A. Zlatić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada bio je istražiti postojeće primjene umjetnih neuronskih mreža u raspoznavanju govora. U radu je dan pregled nekih sličnih radova te je implementiran sustav za prepoznavanje govornih naredbi u hrvatskom jeziku pomoću programskog okvira Tensorflow. Pokazalo se da je moguće prepoznati govorne naredbe prikazane spektrogramom pomoću konvolucijske neuronske mreže. Moguća poboljšanja su proširenje skupa korištenih riječi te produbljenje korištene arhitekture, kao i testiranje drugačijeg prikaz podataka.