Bežično mjerenje temperatura upotrebom digitalnih senzora temeljeno na National Instruments platformama : diplomski rad - Vukovac, Ivan (I. Vukovac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je realizacija bežičnog mjerenja temperatura upotrebom digitalnih senzora DS18B20. 1-wire protokol programski je implementiran na National Instruments platformu što omogućava komunikaciju između SbRIOa 9612 i senzora. Podaci iz senzora obrađuju se na Real-Time procesoru, vrijednosti temperatura pohranjuju u cirkularno polje, te se pomoću Network shared varijabli dijele sa svim računalima na mreži. Na centralnom računalu napravljeno je grafičko sučelje koje prikazuje vrijednosti temperatura svih senzora.