Igra upravljana glasom za rehabilitaciju govora i sluha : završni rad - Zlatić, Andrea (A. Zlatić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu implementirana je igra za operacijski sustav Android upravljana glasom u svrhu rehabilitacije govora i sluha. U današnje vrijeme značajan broj djece ima problema sa sluhom ili govorom. Računalne igre pružaju interaktivan i zabavan način terapije. Djeca se istovremenu igraju i poboljšavaju svoje vokalne i slušne sposobnosti. Igra je prilagođena za djecu te je jednostavna za korištenje. Grafika je također prilagođena djeci. Cilj igre je kontrolom frekvencije glasa upravljati helikopter te skupiti što više zvjezdica i izbjegavati meteore. Aplikacija je pisana u programskom jeziku Java, a za detekciju frekvencije govora korišten je radni okvir otvorenog koda TarsosDSP i algoritam YIN.