Dohvat slike korištenjem sklopa za DMA prijenos podataka : diplomski rad - Zečević, Šime (Š. Zečević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je ostvariti ugradbeni računalni sustav za dohvat slike korištenjem sklopa za DMA prijenos podataka. Odabrano sklopovlje za realizaciju je razvojna ploča PYNQ-Z1 i video senzor OV7670. Za dizajn sklopovlja koristi se skup alata Vivado Design Suite-a. Komponente se u sustav dodaju kao gotovi blokovi iz biblioteke Xilinxovog intelektualnog vlasništva. Dodatno je realiziran blok za obradu ulaznih signala s video senzora OV7670 i zapakiran kao IP kako bi se mogao koristiti u blok dizajnu sustava. Aplikacija koja se izvodi na tom sklopovlju napravljena je u razvojnom okruženju Xilinx SDK. U aplikaciji se vrši inicijalizacija i konfiguracija svih komponenti sustava (DMA, I2C, GPIO, prekidni podsustav) te se započinje prijenos podataka korištenjem sklopa DMA. Nakon prijenosa svih piksela u memoriju, slika se prema specifikaciji formata PPM zapisuje u datoteku na memorijskoj kartici.