Upravljački program za industrijske USB kamere za platformu Linux : diplomski rad - Zebec, Dominik (D. Zebec, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Linux je operacijski sustav otvorenog koda. Jezgra je središnji dio operacijskog sustava. Jezgri se mogu dodavati funkcionalnosti učitavanjem modula. Česta primjena modula je učitavanje upravljačkih programa. Upravljački programi omogućuju komunikaciju s uređajima. Industrijske kamere su kamere koje imaju veliku brzinu prijenosa slike i visoku kvalitetu slike. Video dobiven industrijskim kamerama tipično analiziraju računala. USB je tehnologija koja se koristi za povezivanje računala i računalne periferije, uključujući kamere. Za industrijske kamere postoji nekoliko standarda i protokola koji osiguravaju generički pristup i optimalne performanse. Razvijen je upravljački program za industrijske USB kamere za platformu Linux te dvije aplikacije koje testiraju njegove funkcionalnosti.