Programski alat za ispitivanje propusnosti IP mreža : završni rad - Zlatar, Ivan (I. Zlatar, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Razvijena je aplikacija za testiranje propusnosti mreža realiziranih pomoću sustava IMUNES. Aplikacija radi na sustavima Linux i FreeBSD. Cilj je programski poslati najveći mogući broj UDP paketa u sekundi s promjenjivim parametrima veličine i ponavljanja slanja kako bi se testirala propusnost mreže. Konačno programsko rješenje je testirano na računalima sa jednakom sklopovskom podrškom i s jednakim uvjetima rada. Provedena mjerenja su pokazatelj rubnih slučajeva rada programa.