Sustav za prikaz, kronološku registraciju i statističku analizu mjernih podataka : završni rad - Vrebčević, Nikola (N. Vrebčević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Potreba za unapređivanjem procesa mjerenja bila je inspiracija za temu ovog završnog rada. Svaki proces mjerenja generira velike količine podakata među kojima je većina podataka relevantna, ali postoje i oni koji to nisu. Velike količine podataka zahtjevaju analizu tih podataka jer ti podaci pojedinačno ne sadrže onu količinu informacije koju sadrži određeni skup podataka. Statističkim analizama nad skupina podataka izvlače se informacije koje prezentiraju stvarnu sliku određenog mjerenja, a bitne su korisniku. Osim analize podataka, protrebno je omogućiti korisniku pristup uređaju koji vrši mjerenje i analizu s udaljene lokacije. U tu svrhu računalo koje vrši mjerenja i analize podataka, potrebno je povezati na mrežu te na taj način omogućiti korisniku pristup podacima putem internetske stranice koja prikazuje korisniku podatke na njemu razumljiv način.