Duboke neuronske mreže za raspoznavanje emocija : završni rad - Vukić, Krešimir (K. Vukić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Duboke neuronske mreže pokazale su odlične performanse u mnogim problemima raspoznavanja uzoraka. Primjenu pronalaze i u sustavima za raspoznavanje emocija koji imaju primjenu u mnogim područjima ljudske djelatnosti. U okviru završnog rada proučavaju se postojeće metode za raspoznavanje emocija te primjenjivost dubokog učenja na razvoj postupka za prepoznavanje emocija. Za odabranu arhitekturu duboke neuronske mreže provodi se učenje korištenjem slika iz javno dostupnih baza slika s anotiranim emocijama. Programska potpora razvijena je u TensorFlow okruženju.