Izrada mobilne aplikacija za upravljanje događajima korištenjem razvojnog okvira Ionic : završni rad - Vukelić, Kristijan (K. Vukelić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovoga završnoga rada jest izrada mobilne aplikacije koje korisnicima pruža uslugu evidentiranja društvenih događaja. Aplikacija je ostvarena u razvojnom okviru Ionic, koji omogućava istovremen razvoj mobilnih aplikacija za različite platforme pomoću tehnologija za razvoj web aplikacija, kao što su HTML5, CSS3 i TypeScript. Pohrana događaja ostvarena je pomoću Google-ovog novog rješenja za izvedbu baza podataka, Cloud Firestore-a. Iako je ciljana platforma Android, aplikacija je strukturirana poput web aplikacije i rad joj se temelji na nizu stranica s različitim funkcionalnostima te navigaciji među njima. Realizirana aplikacija pruža parcijalan dohvat i prikaz događaja iz baze, pretraživanje događaja uz mogućnost filtra s obzirom na udaljenost od korisnika, odabir omiljenih događaja i tematskih oznaka te prikaz početaka održavanja događaja u obliku kalendara.