Vizualizacija puteva prosljeđivanja paketa u programski upravljanim mrežama : diplomski rad - Vukelić, Emanuel (E. Vukelić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je prvo dan osnovni pregled glavnih značajki programski upravljanih mreža, odnosno SDN mreža. Nadalje, dan je kratak pregled metoda za vizualizaciju podataka o komunikacijskim mrežama te su istaknuti moderni izazovi vizualizacije, kako za komunikacijske mreže općenito, tako i za one zasnovane na konceptu SDN. Opisan je model web-aplikacije za vizualizaciju topologije SDN mreža i puteva prosljeđivanja paketa kroz njih, zajedno s glavnim funkcijskim zahtjevima. Detaljno je predstavljena sama programska izvedba web-aplikacije, kroz implementacijske detalje, funkcije koje se koriste i način komunikacije aplikacije sa SDN upravljačkim uređajem OpenDaylight. Na kraju su ilustrirane mogućnosti web-aplikacije na nekoliko primjera vizualizacije puteva prosljeđivanja kroz emuliranu SDN mrežu.