Integracija modula za pretvorbu teksta u govor na hrvatskom jeziku na NAO robota : završni rad - Vrbanec, Brigita (B. Vrbanec, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je integracija modula za pretvorbu teksta u govor na hrvatskom jeziku na NAO robota. Razmatrana je integracija modula tvrtke AlfaNum koja je izradila prvi sustav za sintezu govara na hrvatskom i srodnim južnoslavenskim jezicima. Njihov sustav, zahvaljujući predstavljenim naprednim heurističkim algoritmima, daje prirodan zvuk i tečan govor. Ukratko je objašnjen način rada NAOqi modula i predstavljena osnovna funkcionalnost razvijenog TTS modula. Ovaj TTS modul pokreće se na robotu i moguće mu je pristupiti direktno s robota ili, preko mreže, s računala. Modul trenutačno reproducira zvučni zapis do kojeg mu se preda put, a kada bude dostupan softver za Linux operacijski sustav, predavat će mu se tekst koji će on slati na sintezu i reproducirati dobiveni zvučni zapis.