Automatizacija modela za sortiranje elemenata upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku FBD : završni rad - Vrbanc, Filip (F. Vrbanc, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Tema završnog rada je upravljanje elektromehaničkim sustavom, koji se sastoji od pokretne trake, dizalice i stalaže, pomoću programirljivog logičkog kontrolera. U radu su navedene karakteristike pojedinih dijelova modela te je dan uvid u konfiguraciju i arhitekturu PLC-a. Također detaljno je objašnjen algoritam upravljanja koji je izrađen u funkcijskom blokovskom dijagramu te je opisan način izrade korisničkog sučelja. U ovom projektu korišten je Siemensov PLC Simatic S7-1200, a programski kod i sučelje napravljeni su putem programskog paketa TIA Portal.