Predviđanje preferenci odjevnih kombinacija : diplomski rad - Vranješ, Luka (L. Vranješ, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su metode računalnog vida za rješavanje zadatka prepoznavanja. Naglasak u metodama računalnog vida je klasifikacija uz pomoć konvolucijskih neuronskih mreža. Detaljno je obrađen način rada i upotreba konvolucijskih neuronskih mreža na zadatku klasifikacije. Uz to objašnjen je način rada konvolucijske mreže na drugim zadatcima, kao što su detekcija objekata, semantička segmentacija i regresija. U radu je također opisan zadatak predviđanja preferencija nad slikama te su predložene metode rješavanja takvog zadatka. Implementirano je rješenje zadatka predviđanja preferencija odjevnih kombinacija metodom dvoklasne klasifikacije upotrebom konvolucijska neuronskih mreža. Na kraju su prikazani dobiveni rezultati s opisima.