Upravljanje korisničkim računima unutar sustava za logističko upravljanje mobilnim robotom : završni rad - Volf, Karlo (K. Volf, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Napretkom tehnologije sve se češće koriste udaljeni poslužitelji kao sredstvo spremanja podataka. Registracija i upravljanje korisničkim računima za mobilnu aplikaciju Robolog ostvarena je putem web aplikacije koja se zajedno s bazom podataka nalazi na jednom od udaljenih poslužitelja. Dvije razine korisnika s različitim ovlastima čine sustav jednostavnijim i pouzdanijim za korištenje. Administrator ima sve mogućnosti kao i normalni korisnik uz nekoliko dodatnih mogućnosti poput upravljanja tuđim računima, dozvola registracije korisnika te brisanje postojećih i stvaranje novih ureda. Web aplikacija ostvarena je tehnologijom Java servleta koja se izvršava na zahtjev web preglednika odnosno klijenta dok je baza podataka realizirana ER-modelom.