Detekcija i lokalizacija dijelova tijela dubokim učenjem : završni rad - Volarević, Glorija (G. Volarević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se klasifikacijom, detekcijom i lokalizacijom dijelova tijela snimljenih osoba pomoću konvolucijskih neuronskih mreža, Dijelovi tijela koji se klasificiraju su zglobovi. Rad opisuje osnovne pojmove i principe dubokih i konvolucijskih neuronskih mreža te programsko ostvarenje sustava za klasifikaciju, detekciju i lokalizaciju koji je temeljen na arhitekturi konvolucijske neuronske mreže VGG16. Napravljena su četiri različita klasifikatora ovisno o tome klasificiraju li se odvojeno lijevi i desni dijelovi tijela ili spadaju pod isti dio tijela i postoji li poseban razred s negativnim primjerima koji ne spadaju u dijelove tijela ili ne. Rezultati su uspoređeni i pokazalo se da najbolje radi sustav koji lijeve i desne dijelove svrstava pod jednu oznaku i ima i razred za negativne primjere.