Programsko sučelje za simulaciju umjetnog života : završni rad - Vlaić, Toni (T. Vlaić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu navedeni su neki od algoritama korištenih za simulaciju umjetne inteligencije u umjetnom životu. Opisana su dva besplatno dostupna simulatora umjetnog života koji su ostvarili umjetnu inteligenciju jedinki korištenjem različitih algoritama. U praktičnom dijelu ostvareno je sučelje koje simulira tri vrste jedinki u 2D okruženju, biljke, biljojede i mesojede i omogućava nadogradnju dodavanjem novih implementacija. Na kraju je prikazana simulacija primitivnih jedinki i dana ideja za implementaciju inteligentnijih vrsta.