Kontrola ulaza korištenjem tehnologije NFC : završni rad - Vuglec, Josip (J. Vuglec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U današnje vrijeme sve se više koristi tehnologija NFC za beskontaktnu razmjenu podataka. Cilj ovog rada bio je izrada sustava za kontrolu ulaska u prostoriju putem te tehnologije i korištenjem procesora ESP8266. Procesor ESP8266 je mikrokontroler na kojemu su implementirani standardi za komunikaciju putem bežične mreže i ima ulazno izlazne priključke za komunikaciju s drugim sklopovljem, te se za njega izvršne datoteke prevode javno dostupnim Arduino prevodiocem. Za beskontaktne kartice odabrane su kartice MIFARE te je u sustav implementirana promjena ključa i podataka na kartici MIFARE. Ostvarena je veza s poslužiteljskom aplikacijom izrađenom u Flask minimalističkom okviru te konekcija s jednostavnom bazom podataka. Ovim radom ostvarena je kontrola ulaska u prostoriju, ali se sustav može unaprijediti korištenjem dva ključa.