Primjena metoda ispitivanja robusnosti u telekomunikacijskim sustavima : diplomski rad - Vladika, Goran (G. Vladika, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je testiranje programske podrške s naglaskom na praktičnu primjenu testiranja robusnosti sustava. Rad je podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu je teoretski obrađeno testiranje programske podrške. Pojašnjeno je što je to testiranje i zašto se provodi, koje sve vrste i pristupi testiranju postoje i u kojim se situacijama primjenjuju. Drugi se dio rada bavi robusnošću programske podrške. Objašnjeno je zašto je bitno testirati robusnost sustava te koji se sve pristupi koriste. Opisani su postojeći alati za testiranje robusnosti te je dana njihova usporedba. U trećem dijelu rada je pokazan praktični primjer testiranja robusnosti napravljen u kompaniji Ericsson Nikola Tesla. Koristeći Ericssonov automatizirani testni alat testirana je programska podrška za bazne stanice telekomunikacijske platforme. Detaljno su opisani provedeni koraci te dobiveni rezultati. Na kraju su komentirani zaključci nastali na temelju rezultata.