Sustav za upravljanje baterijama : diplomski rad - Vladić, Josip (J. Vladić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu ostvaren je sustav za monitoring baterija (BMS) za korištenje na električnom biciklu. Sustav je implementiran na baterijskom paketu sastavljenom od litij željezo fosfat baterija. Implementiran je algoritam za prestanak punjenja baterija definiran maksimalnim naponom ćelije. Uključeni su opisi pločice Arduino i monitora LTC6804 korištenih za implementaciju sustava za upravljanje baterijama. Upravljačka programska petlja sustava za upravljanje baterijama implementirana je u softwareu Arduino.