Web-aplikacija za oglašavanje i ocjenjivanje izletničkih destinacija : završni rad - Žbulj, Lucija (L. Žbulj, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovim završnim radom prikazana je izrada programskog sustava za pretragu, pregled, ocjenjivanje i komentiranje izletničkih destinacija i obližnjih smještajnih objekata. Programski sustav sastoji se od baze podataka i web-aplikacije. Baza podataka implementirana je korištenjem MySQL sustava za upravljanje relacijskim bazama podataka. Za izradu web-aplikacije korištena je kombinacija HTML-a, CSS-a, JavaScript-a i Embedded Ruby koda u sklopu programskog okvira Ruby on Rails. Ovaj rad podijeljen je na nekoliko cjelina. U uvodu je iznesena motivacija za izradu ovakve aplikacije. Zatim su specificirani zahtjevi, opisani ER i relacijski model baze podataka, dan je uvid u implementaciju baze podataka, opisani su arhitektura i tehnologije korištene prilikom izrade aplikacije, dane su upute za korištenje aplikacije te su navedena njena moguća poboljšanja.