Primjena platforme OM2M za razvoj usluga u području Interneta stvari : završni rad - Vitas, Valentina (V. Vitas, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu je prikazan je način rada platforme OM2M koja se temelji na standardu oneM2M. Platforma OM2M je platforma koja služi za komunikaciju među uređajima. Za potrebe prikaza funkcionalnosti platforme u implementaciji korišten je Raspberry Pi 3 kao mrežni prilaz i stolno računalo kao poslužitelj. Komunikacija između njih odvija se slanjem HTTP zahtjeva preko RESTfull sučelja čime je prikazana glavna značajka platforme. Za slanje novih podataka s mrežnog prilaza na poslužitelj koristi se aplikacija napisana u programskom jeziku Java koja kao ulaz prima podatke očitane na senzoru. Platforma podržava protokole HTTP, CoAP i MQTT i ukratko je objašnjen i prikazan svaki od njih. Objašnjene su glavne značajke platforme te koji su joj nedostaci i što još nije implementirano do kraja.