Diferencijalna zaštita distribucijske mreže : diplomski rad - Vištica, Maja (M. Vištica, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu obrađena je uzdužna diferencijalna zaštita zamkaste distribucijske mreže. Na početku je ukratko opisana distribucijska mreža, te su teorijski obrađeni najčešći kvarovi s obzirom na uzemljenje mreže. Naglasak je na diferencijalnoj zaštiti, koja se smatra glavnom zaštitom, dok se kao rezervna zaštita u mrežama koristi nadstrujna zaštita. Glavni element diferencijalne zaštite je diferencijalni relej, te su u radu opisana tri releja različitih proizvođača - RED 615 (ABB), SIPROTEC 7SD87 (Siemens) i MiCOM P521 (Schneider Electric). Također, pokazan je primjer kako je u praksi izvršeno podešenja diferencijalne relejne zaštite u DP Elektre Koprivnica korištenjem proračuna tokova snaga i kratkog spoja.