Aplikacija za lokacijski ovisnu kontrolu pristupa pametnom uredu na operacijskom sustavu iOS : završni rad - Zerec, Ivan (I. Zerec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je nadogradnja postojeće iOS aplikacije za autoriziranu kontrolu pristupa pametnom uredu lokacijskim uslugama korištenjem Bluetooth beacona. Aplikacija koristi Bluetooth beacone kako bi omogućila prikazivanje najbližih soba kojima korisnik može pristupiti te automatsku detekciju napuštanja Zavoda za telekomunikacije. Podatke o rasporedu beacona po prostorijama aplikacija dohvaća sa poslužitelja. Komunikacija između aplikacije i poslužitelja odvija se HTTPS REST zahtjevima. Na kraju rada prikazana je aplikacija zajedno s ekranima i uputama za korištenje.