Izvedba metode za izračun sažetka prilagođena heterogenom integriranom SoC računalnom sustavu s rekonfigurabilnom logikom : diplomski rad - Vinković, Mihovil (M. Vinković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu je prikazano rješenje i implementacija DES i BSDi DES algoritama namjenjena za Xilinxov SoC sustav, što je hibridni sustav koji povezuje FPGA logiku sa ARM procesorom. Pokazano je da se takvi algoritmi računalno lagani na takvome hibridnome sustavu, najviše zbog prednosti FPGA logike. Zaključeno je kako se i mnogi drugi algoritmi za izračun sažetka mogu implementirati u SoC-ovima s puno dobitaka na brzini i energetskoj efikasnosti.