Simulacija protokola razmjene ključeva koristeći kriptosustave zasnovane na eliptičkim krivuljama : diplomski rad - Vinković, Josip (J. Vinković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu je opisan protokol SSH (Secure SHell) koji služi za sigurno udaljeno spajanje na računalo putem nesigurne mreže. Napravljen je pregled povijesti protokola te je proučena arhitektura i način rada samog protokola kroz njegova tri soja: transportni, autentifikacijski i spojni sloj. Nakon toga je dano objašnjenje o eliptičkim krivuljama i mogućnošću upotrebe istih u kriptografiji te su opisana dva algoritma koji koriste eliptičke krivulje, a to su: ECDH (engl. Eliptic Curve Diffie-Hellman) algoritam razmjene ključeva te ECDSA (engl. Elliptic Curve Digital Signature Algorithm) algoritam digitalnog potpisa. Kao praktični rad je napravljen simulator protokola SSH koji također implementira i ECDH i ECDSA algoritme i koji omogućuje pregled rada protokola po koracima uz istodoban pregled paketa koji se šalju u komunikaciji.