Modeliranje bazena i zgrade za istrošeno gorivo u uvjetima gubitka hlađenja : diplomski rad - Vidović, Dominik (D. Vidović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje osnovne fenomene unutar bazena za istrošeno gorivo (SFP) elektrane PWR tipa, te prikazuje postupak modeliranja zgrade za istrošeno gorivo (FHB) i bazena za istrošeno gorivo NE Krško u programskom alatu GOTHIC. Cilj rada je testiranje odziva modela za slučaj gubitka hlađenja, ispitivanje uvjeta u bazenu i zgradi za istrošeno gorivo za različite snage gorivnih elemenata, kao i provjera prihvatljivosti uobičajenih pojednostavljenih pretpostavki korištenih u analizama tipa „time to boiling“ i „time to uncovery“. Za proračun su korištena dva modela; detaljniji model koji prikazuje samo bazen za istrošeno gorivo te jednostavniji model bazena smješten unutar zgrade za istrošeno gorivo. Također, analiziran je porast tlaka unutar FHB te mogućnost sniženja tlaka dodavanjem ventilacijskog otvora i otvaranjem rolo-vrata na ulazu u zgradu.