Raspoznavanje objekata na pametnom telefonu primjenom konvolucijskih neuronskih mreža : diplomski rad - Vidošević, Maja (M. Vidošević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu razvijena je mobilna aplikacija za operacijski sustav Android za prepoznavanje objekata iz slika. Problem prepoznavanja objekata implementiran je za tri različita načina rada aplikacije: binarna klasifikacija (mačka ili pas), više-klasna klasifikacija (određivanje vrste psa) i lokalizacija (gdje se na slici nalazi pas). Aplikacija šalje slike na poslužitelj gdje se, u ovisnosti o odabranom načinu rada rada aplikacije, pokreće jedan od algoritama tj. slika prolazi kroz jednu od pretohdno treniranih konvolucijskih mreža. Poslužitelj je implementiran u programskom jeziku Python korištenjem biblioteke Flask za razvoj web aplikacija, pri čemu se za treniranje konvolucijskih neuronskih mreža koristio Keras API, s pozadinom u TensorFlow biblioteci.