Implementacija sučelja za upravljanje robotom u programskom jeziku Javascript : završni rad - Vidošević, Maja (M. Vidošević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je istražena i implementirana mogućnost upravljanja robotom putem web aplikacije razvijene u programskom jeziku JavaScript, koja na poslužiteljskoj strani koristi NodeJS uz Express.js radni okvir. Poslužitelj koji upravlja motorima robota izveden je korištenjem Intel Edison platforme, s odgovarajućom prilagodnom pločicom za upravljanje motorima. Korisničko sučelje na klijentskoj strani implementirano je intuitivno, na način da korisnik robotom može upravljati putem tipki na tipkovnici osobnog računala ili korištenjem virtualnih tipki u slučaju pametnih uređaja koji koriste zaslone osjetljive na dodir. Rad je pokazao da je sa stanjem razvijenosti današnjih tehnologija ovakav koncept jednostavno i jeftino izvesti u području upravljanja robotima.