Automatizacija postupka proizvodnje farmaceutske supstance upotrebom procesnog upravljačkog sustava PCS7 : diplomski rad - Vidić, Nikola (N. Vidić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U diplomskom radu prikazan je postupak automatizacije procesa za proizvodnju farmaceutske supstance u procesno upravljačkom sustavu PCS7 tvrtke Siemens. Kroz rad na primjeru navedenog procesa opisan je princip konfiguracije hardvera za kreiranje takvog procesnog sustava, kreiranje upravljačke logike pomoću sekvencijalnog upravljanja i u konačnici izrada recepata za proizvodnju pomoću alata SIMATIC Batch te izrada vizualizacije procesa upravljanja u WinCC-u.