Heterogena okolina za Internet stvari : diplomski rad - Veizović, Marko (M. Veizović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad obrađuje ostvarenje heterogene okoline u Internetu stvari. Prvo je dana definicija koncepta Interneta stvari. Potom je objašnjena njegova arhitektura te su naznačena područja primjene i najveći izazovi u njegovom funkcioniranju. Zatim su objašnjena svojstva grafičke baze podataka, način povezivanja različitih izvora podataka u takvu bazu te kako im se može pristupiti. Na kraju su opisana svojstva usluga Interneta stvari te osnovni arhitekturalni principi koji se za to koriste.