Automatizacija postrojenja za fermentaciju u proizvodnji piva upotrebom procesnog upravljačkog sustava Brewmaxx : diplomski rad - Uglješić, Antonio (A. Uglješić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Kroz glavne faze procesa analiziran je tehnološki proces proizvodnje piva i rada pivovare, s naglaskom na hladni blok i fermentaciju. Razvijen je simulacijski model fermentora koji je implementiran u programirljivi logički kontroler – PLC. Navedene su prednosti automatizacije proizvodnog pogona, a zatim lista komponenti s definiranim karakteristikama, popis parametara sustava te operacijske procedure i faze procesa. U nastavku je izrađen upravljački program za PLC čime je proces u potpunosti automatiziran. Valjanost i djelovanje upravljačkog programa provjereno je simulacijom sustava prema definiranoj recepturi na kreiranom vizualizacijskom sučelju – SCADA aplikacija, čime je operateru omogućeno upravljanje jedinicom. Na koncu je izrađen funkcijski tehnički opis ostvarene automatizacije procesa.