Upravljanje brzinom vrtnje servo pogona upotrebom frekvencijskog pretvarača Unidrive M701 i programskog paketa Machine Control Studio : završni rad - Veselčić, Stjepan (S. Veselčić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu završnog rada prikazan je postupak upravljanjem brzinom elektromotornog pogona. Opisan je pogon sastavljen od frekvencijskog prevarača i servo motora. Elektromotorni pogon konfiguriran pomoću pogramskog alata Machine Control Studio i povezan s PLC-om ugrađenim u pretvarač. Prikazan je rad frekvencijskog pretvarača. Prikazan i opisan je princip rada vektorskog upravljanja. Snimljene su karakteristične veličine upravljanja, potom obrađene i prikazane Matlab-om.