Razvoj sučelja čovjek-stroj zasnovanog na operativnom sustavu Android za nadzor sustava upravljanja kuglice na pokretnoj platformi : diplomski rad - Udovičić, Zvonimir (Z. Udovičić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predstavljen je postupak razvoja aplikacije za nadzor sustava upravljanja kuglice na pokretnoj platformi. Kako bi čitatelj dobio bolji uvid u sami sustav, za koji je sučelje razvijano, u prvom dijelu rada opisan je cijeli sustav kojim se upravlja. U sklopu sustava kuglice i platforme opisan je i mikrokontroler na kojem se izvršava upravljanje. Na mikrokontroler postavljen je besplatni RTOS operacijski sustav koji dolazi u sklopu online Mbed razvojnog okruženja. Postavljeni operacijski sustav nadograđen je programskom podrškom koja služi za komunikaciju između mikrokontrolera i nadzorne aplikacije. U sklopu rada razvijena je i Android aplikacija koja se spaja i šalje naredbe navedenom mikrokontroleru preko Bluetooth protokola.