Programski sustav za upravljanje korisničkim uslugama komunikacijske mreže : diplomski rad - Vdović, Hrvoje (H. Vdović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu su istraženi sustavi operativne potpore i njihova struktura s posebnim naglaskom na aktivacijsku platformu. Istražena su komercijalna rješenja za aktivaciju korisničkih usluga; Tertio i Ericsson Multi Activation, i njihove funkcionalnosti te je napravljen pregled programskih rješenja za upravljanje poslovnim pravilima. Od pronađenih rješenja je za razvoj platforme odabran Drools rule engine. Istražene su i opisane njegove funkcionalnosti te su opisani ključni dijelovi razvijene aktivacijske platforme. Prototip aktivacijske platforme razvijen kao dio ovog diplomskog rada komunicira s tri simulirana mrežna elementa te reagira na sedam različitih tipova zahtjeva. Razvijeno rješenje može služiti kao pregled funkcionalnosti aktivacijskih platformi i Drools rule enginea.