Kontrola slanja akustičkih poruka : završni rad - Ucović, Ivan (I. Ucović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu rada napravljen je firmware za Arduino koji prima poruke preko serijskog porta i sprema ih u memoriju. U slučajevima kad se detektira vanjski impuls i zadovolje potrebni uvjeti Arduino uređaj trenutačno šalje poruku akustičkom modemu kako bi se smanjilo kašnjenje. U sklopu rada razvijen je i protokol za komunikaciju prema akustičkom modemu te je integrirana dvosmjerna komunikacija kroz Arduino prema računalu s operacijskim sustavom Linux. Integrirani softver ispitan je na površinskoj platformi opremljenom akustičkim modemom.