Dizajn sustava s mikrokontrolerom za generiranje i obradu audiosignala : diplomski rad - Uchytil, Karlo (K. Uchytil, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Mikrokontroler je sastavni dio ugradbenih računalnih sustava koji se dizajniraju za specifičnu namjenu pa tako i za digitalnu obradu signala u audio primjene. U ovom radu opisuje se rad s mikrokontrolerom MSP432 iz ARM Cortex-M4 serije koja podržava DSP naredbe. U audio sustavima s mikrokontrolerom potrebni su akustički senzori (mikrofon, zvučnik) radi razmjene signala s okolinom. Kod obrade zvučnog signala potrebno ga je najprije očitati i pohraniti u digitalni zapis putem postupka analogno digitalne pretvorbe. Za prikaz spektra signala, tj. prebacivanje iz vremenske domene u frekvencijsku radi kvalitetnije analize često se koristi FFT, algoritam za brzo računanje Fourierove transformacije. Za generiranje zvuka potrebno je poznavati principe digitalno analogne pretvorbe.