Digitalna sonda za ispitivanje cijevi vrtložnim strujama : diplomski rad - Tutić, Robert (R. Tutić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Testiranje vrtložnim strujama je nerazorna metoda ispitivanja električki vodljivih objekata. Razvijena je digitalna sonda za testiranje vrtložnim strujama temeljena na ARM Cortex-M4 arhitekturi. Sonda je namijenjena ispitivanju svojstava i oštećenja cijevi, s posebnom pažnjom obraćenom na minijaturizaciju sonde radi mogućnosti umetanja u samu cijev. Za pobudu zavojnice koristi se pravokutni upravljački signal s definiranim spektralnim komponentama. Sonda se sastoji od digitalnog i analognog podsustava i pobudne zavojnice, a prema upravljačkom računalu potrebne su veze za serijsku komunikaciju i bipolarno napajanje. Sustav je testiran u rasponu od 4 do 50 kHz u kojem omogućuje praćenje impedancije zavojnice. Prikazane su linearne krivulje umjeravanja potrebne za povećanje točnosti mjerenja.